Is PR iets voor jouw organisatie?

Dat is wel een vraag die je jezelf moet stellen. PR is een machtig mooi instrument om zowel grote groepen mensen te bereiken als een niche, maar heeft jouw organisatie genoeg verhalen te vertellen? Media wil verhalen schrijven die mensen interesseren en boeien. De pers is er niet om te publiceren wat jij boeiend vindt, ze maken verhalen die hun doelgroep interessant vindt (en trekken daarmee abonnees en adverteerders aan).
Fynt helpt jou met de nieuwswaarde binnen jouw organisatie te vinden of te creëren en dit te vertalen naar geschikte content voor de media. Een persbericht, blog, podcast, ingezonden brief, artikel of interview over jouw organisatie met jullie boodschap onder de aandacht gebracht bij jullie doelgroep.

 

Reclame of PR?

Met PR genereer je ‘Free publicity’. Helemaal free is dat niet trouwens, want je huurt natuurlijk wel die kick-ass gasten van Fynt in. Maar het is in de meeste gevallen wel voordeliger dan reclame activiteiten. Veel van onze relaties gebruiken ze door elkaar heen en dat versterkt de boodschap merken wij.
Een voorbeeld; op het moment dat jullie organisatie een elektrische auto uitvindt met 1.200 kilometer actieradius, zorgen wij ervoor dat dit in het nieuws komt. Maar dan is het ook fijn als jullie klanten weten waar ze deze auto kunnen kopen. Ook door de boodschap regelmatig te communiceren, brand je als het ware de auto in het bewustzijn van de mensen. Reclame en PR kunnen dus prima op een kussen slapen. Ieder middel met zijn eigen voordelen en effectiviteit.
Fynt ondersteunt naast PR ook op het gebied van content marketing. Deze middelen versterken elkaar en wij helpen jou graag met het advies hoe je dit optimaal kan laten werken voor jouw bedrijf.
Daarnaast werken wij regelmatig samen met reclamebureaus omdat onze diensten elkaar versterken. Koppel ons gerust aan jouw bureau zodat wij reclame, content marketing en PR perfect op elkaar af kunnen stemmen voor het beste resultaat.